Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

26 November, 2009

salam all~
minggu nih actually giler banyak event that i've been thru
but due to lack of time (and commitment)
xsempat lah nak mencoretkan memori2 tersebot di cni
haih~

taip xpe, since my dear fiza
(cik member saye yang comel dan single :P)bangkitkan isu rumah sewa
i wrote down a bit la kat cni ok
to remind uols, my place is at sri gombak
rumah nyer xbaper nak baru sangat
2 bedroom upstairs, 1 toilet downstairs ,yes it is unconvenient for us :(
hall and also kitchen of coz downstairs la

when we visited the house that day
i feel so excited as the house is quite interesting
but now when the house is ours
i feel confused, because the house is empty lah
hahaha
and i started thinking how am i supposed to decorate the house
amboih, aku kalo tensen memang cenggini..
melimpah ruah idea~

tapi yang tensen nyer lagik encik tunang nak masuk dah umah tu
so everything macam tibe2 jer
cam tertekan pon ade
so i started to list down things dat will be needed in A HOUSE
mende2 yang aku boleh pikirkan ialah:


1.penyapu (lidi& roman)+ penyodok
2. berus (lantai/toilet/baju)
3.tong sampah+plastik sampah
4.kain buruk
5.sabun (baju/basuh pinggan) + span
6.payung sidai baju kecik/ sepit baju / hanger
7. selipar (jepun/ dalam rumah)
8. tuala / rak tuala
9. sejadah
10.karpet / tikar getah / tikar mengkuang
11. cermin (hall / bilik / toilet)
12. rak kasut
13. kabinet dapur (basah + kering)
14. alas kaki (toilet / depan pintu / dapur)
15. cangkuk (pintu bilik air / bilik)
16. perkakas dapur (alas pemotong / tapis / besen / etc~)
17. baldi (minimum 2)
18. gayung + getah paip
19. bakul baju kotor
20. bakul toiletries
21. cat & syelek
22. perkakas mendandan diri (sikat la bagai~)
23. jam (hall / bilik tdo)
24. toiletriess~



tuh jer yang aku mampu pikirkan..kalo ader nak tambah silekan..
tuh seme lom termasuk set katil,
dapur, mesin basuh, peti ais, tv dan etc~
Ya Allah , Kau permudahkanlah segala urusanku
AMINNNN~~~~

29 October, 2009

my other half..

age age age~
salam seme..
ari ini saye hepi..mengapakah??
kerna sayer sudah setelkan hal umah yang akan diduduki dengan suami tercinter
yeay!!! hoeyehh!!!

amoi..kemaen hepi lagi cik ema kiter
sedangkan penin nak pikir banyak lagi mender
ok berbalik kepada hal umah tersebot
ok la~
what do u expect from newly weds kan?
area umah dekat ngan batu caves (wel wel~)
and then near facilities such as :

school (untuk anak i)
dewan (untuk anak i kawen nanti.. ya Allah ema tolong la)
fast food restraunts (KFC, mcD, yeay!!!tapi pizza xdak..)
supermarket (JJ, Giant, etc~)
and yang plaing penting dekat ngan mak
hahahaha...

iAllah kitorang teros masuk ahad nih
leh la bawak masuk barang sket2
(walaupon xdak barang pon)
ngeeeeee~

abes dah..ngeeee~


28 October, 2009

ema boleh!!

salam all~
huhu lame giler xupdate dalam blog
walaupon xtaw sape yang nak membacenyer
ngeee~

actually dalam 2 3 minggu nih memang busy sket
bukan busy keje, keje xbaper banyak sangat
tapi of coz lah my wedding planning.. heeee

penin dah stat dah
nak taw naper? kawen dulu baru tau..
heeee
actually kain nikah dah beli dah time tunang ritu
satgi biler jumper tailor katenyer lace xcukup
so kene la pegi balik ke kedai untuk tambah kain
dah lah ritu beli pakej
nih kene tambah seratus lagi plak untuk kain tuh jer
tensen i~
tapi xperla untuk hari bahagie i kan
sekali seumur hidup gituu~

pastuh gi plak setelkan barang2 hantaran untuk pihak laki
orang dah cakap dah ritu beli jer
nih dok sebuk memilih.cerewet sangat ek dier~
naseb bek lah beliau pilih i..huuuu
so ritu just beli jam dier jer~
setel~

sebelom nih dok penin2 nak pikir nak dok mane pas kawen
dok usha la dalam certain websites
and kitorang pon siap ronda2 lagik kat certain taman2 tengok ader kosong x
until one time i feel so exhausted and maleh nak pikir dah
satgi one day i terbace dalam mudah.com ader 1 umah ni
tuan rumah nak sewakan
teres-RM500-sekitar umah i
so teros i ko xpikir panjang dah
and the owner ok la wif me
my fiancee pon dah suker-but he said kene la tgk umah dulu kan
and ok la i said- and the owner also said ok
tapi keesokan harinyer, i kol the house owner tapi xangkat pon
and biler my tunang kol katenyer umah tuh dah ader orang book
i tot that person is me
tapi rupenyer orang lain
c***i nyer orang tue
aku berie dah
last2 my tunang said ' xperla wak, maybe xder rezki kiter nak tinggal umah tuh kot*
ohhh sejuk hatiku~

satgi malam tuh jugak i macam luahan hati ngan perasaan gak
kat my family (mangsa luahan perasaan..ngee)
and my sis teros cakap her fren nak pindah dah
tengah carik tenant untuk sewa la kirenyer
Oh God~ alhamdulillah
same spesifikasi wif the house before (yang owner bengong tuh)
tapi a bit lesser rental
yeay!!!

so iAllah in near time kami maw gi tengok umah tersebot
sebenomyer dah gi tengok dah malam tuh :P
tapi tengok luar jer
kali nih nak tgk dalam plak~
yeay lagiii!!!

penin masih penin lagik
sebab aper??
sebab banyak lagik xsetel
khemah extra for pengantin xbook lagik
doorgift xbelik lagik
bunga telor, and bermacam2 lagik xsetel lagik

so yang penting ema buleh melakukannyer dengan adernyer
encik tunang, keluargaku yang memahami, kawan2 yang besh~

muah2 i luv u all~

*syok plak nulis blog rini~ngeeeeee











12 October, 2009

xlarat la

sangat xlarat nak update
ya Allah berikanlah aku kekuatan dan kesabaran
amin~

29 September, 2009

selamat ari raye

salam all~
walaupon dah balik dari cuti raye
tapi aku tetap dalam mood rayer
eceh~
so kepada semue pembaca
ntah ader ke tak
ehehe
selamat ari rayer aidilfitri
dan kepada semue yang berpose
teruskan ibadah anda
semoge diberkati Ilahi
amin~

14 September, 2009

tolong la weh..

salam all~
dah tinggal lagi beberapa hari jer lagi
kiter di dalam bulan Ramadhan nih
jangan kurangkan ibadah eh, kalo bleh tingkatkan lagi
nih teguran untuk diri sendiri juger ; ngeee

tapi yang menjadi hal sekarang ni ialah
tengkuk aku sangat saket
everytime bangun tido konfom leher xley gerak
dah nak dekat due minggu dah nih

aritu memang ader salah bantal
abah dah urut sket2
tapi abah kater ko nyer tengkuk nih tegang semacam naper?
aku pon kater mane la orang tau
sob2~

dah due minggu gak carik tukang urut yang
leh tolong urut belakang nih
carik angah nyer tukang urut, balik indon plak~
so daku terseksa sangat la nih
pagi tadi bangun tido Ya Allah
saketnyer tuhan jer yang tahu
ingat nak MC gak
tapi pikirkan nak rayer dah nih
and then keje pon leh tahan banyak

so, xperla aku berkorban untuk negara
haih~
untuk kawan2 yang nak membantu
if ader kenal tukang urut area lembah klang
kalo kat kajang or cheras pon ok
leh la emel aku no tipon tukang tersebot
xlarat sangat dah nih

mintak tolong ehhh....
aku nak urut lebeh kurang cenggini lah
khidmat encik google

03 September, 2009

Berbuker puase+Makan2+house warming=besh!

salam all~
alhamdulillah dah 13 Ramadhan dah hari ini
semoger ibadah yang kiter jalani nih diberkati Allah
Amin~

senin lepas yakni pada cuti merdeka
kitorang yakni aku dan kawan2 rapat ku di itm berjumper semuler
check lict kehadirannyer adalah:
aku+encik jep
lin+hubby+baby adam
sarah+amin+adik ipar
cito+tariq
nisah
linda

walaupon xbaper nak ramai tapi meriah beb
tambah2 lagik ader anak buah terbaru
khalish adam iskandar anak lin
ala2 tomei sangat dier sengeh2
kitorang makan kat Kenny rogers kat PAS S.Alam
ok lah makanan dier not bad
tapi taw2 jerla kat situ cam agak mahal
sob2~

dah makan kitorang borak2
dah borak2 kitorang gi solat
pas solat masing2 kekenyangan
and then sarah tetiber ajak gi umah dier
huu
actually bukan ajak, pakse ok
so kitorg pon pegilah umah dier
lagipon umahnyer juz near by

di sana kami disajikan pula ngan laksa
perghh feveret aku tuh
n then borak++++++

tibe masenyer kami pon meminter diri
good food, good frens, good lover makes ur life great!
wah~

some of the pics during the gathering:
@ sarah's place-aku xpasan la sape amik gmbar


cito wif adam- comel jer


01 September, 2009

embekk..

salam ramadhan all~
huhu,tajuk di atas mmg ader kene mengene ngan entry kali nih
heeee

yerla kan skarang nih orang dok sibuk berbuka puasa di sana sini
bufet di sana sini yang harganya kadang2 tak tercapai dek akal
mane idaknyer, di bulan puasa nan mulier nih
manerla perot ley terima makanan yang banyak2 sangat
so rugi la kalo bayar 30-40++ hanya untuk makan dalam 2 3 jam jerh
apatah lagi yang berharga 50 ke atas
huh!

tapi~ aku g gak buker pose kat luar
hahaha
ini semuer disebabkan encik tunang lah
beliau yang memakse aku untuk berbuker puasadi tempat2 yang mengecaj
makanan begitu mahal tersebut
heee, what can i do, i follooww
heee

on the 3rd ramadhan, kami berbuker poser di Dewan Perdana Felda
hmmmm, the price is Rm48 per head~ yer kot
so both of us gi after work lah (aku sampai kl pon lebey kurang 6.30)
kitorang just walk in jer
but u need to confirm first lah whether got place or not if u want to walk in
@ 7 pm seme dah cemas dah~ sebab nak amik makanan
heheee

yang pertama sekali aku amik ialah ini

tadaa~ kambing panggangg
yabedabeduu (berdosakah aku letak gambar nih di bulan ramadhan?? erk)
nih contoh jer ok
heeeee
in conclusion the place was nice, not so many people and not too crowded
i ate kambing (of coz), laksa, kuih muih, spaghetti and salad and also fruits
the food taste ok lah~

huhu, after felda we also break fast @ other places
kat Rasa Mas, kat Restoran Nelayan Titiwangsa
kat kampung (pon nak masuk gak) and last event yesterday @ Kenny Rogers Shah ALam

more updates next time okeh babes~
ngantoks lah sebenonyer
selamat berpose and selamat beramal
muah2!!



25 August, 2009

SAKET..

Aku xsihat la
dah due hari dah~
flu, saket2 badan, lemah2
tapi xder plak muntah2, juger xbraper nak demam
maybe caused by aircond yang tetibe nak sejuk
ingat bulan2 pose nih orang nak sejuk giler2 ker?
ceit!
tensen aku
tp xleh nak tensen ok ema
awak kan berpuase
astagfirullah~

bersabar yer kawan2
jangan jadik macam razima aima

merepekz sudah aku nih

kla till then

21 August, 2009

selamat berpuasa

salam
saya dengan ini mengumumkan
esok dah start pose!!!

heeee

p/s: teringin nak masuk tb nak umum raye gamaknyer~
hehee

19 August, 2009

kursus kahwen..

salam and good morning all~
one of the requirement utk bernikah sekarang is to have kursus kahwin certificate
tapi biler tanyer mak abah diorang xyah pi pon..
huh!
bahagier jer sampei la nih
huuhu, tapi xderla yeye nak protest sangat
pasal dah pegi dah pon ngan tunang tercinter~
yeay!!

actually this is my second time
i've attended the course last year wif my ex (yang dah kahwin tu)
but since encik tunang mintak teman
i said why not
to gain some more knowledge (cewah2~)
but i then i forgottten how the course can be sooooooooo boringgg
ngueh2~
it actually depends on the speaker
some of them are plain, wif monotonous voice
adoi ai
tapi kene dengar gak lah, since encik tunang ader kat blakang so kene behave
hehe

but actually i found some of the speakers were good at it
they inserted jokes, songs, stories to keep us alert
hmmmm
sebenarnyer course nih nyer silibus bknnyer mendalam sangat
it is only an introduction to marriage gitew

this is a picture of us g honeymoon
eh bukan2 baru nak g kursus kahwen~




14 August, 2009

Cheit!!


Salam All~
semalam aku lapo na nak makan di salah sebuah fast food yang terdapat di Malaysia nih
bukannyer teringin sangat pon, tapi mengenangkan xder mender nak dibuat
so kitorang pon g la makan kat area sentul
fast food kat branch nih memang kitorg anti sebenanyer
tapi memandangkan jalan agak jam
so xperla kitorang try jerla makan saner

sampai2 kitorg pon carik tempat duduk strategik
yang penting selese lah~
masuk2 xder sekor pon yang greet kitorg
tapi xperla kan maybe diorang busy walaupon xramai pon orang
so kitorang pon duduk
and then datangla sorang budak nih bagi menu kat kitorang tanpa berkate paper pon
xperla biarla kitorang pilih dulu kan
bagus gak~

and then time pilih menu tuh, aku perasan la ader offer
if u swipe ur card dapat discount
so aku gembire and asks encik tunang gi deposit duit dalam bank
dier pon pegi (baik ok) and i sit there choosing the menu
encik tunang mengamuk pasal duit xley masuk dalam bank
so aku g la try lak
tgk atm ley gune ker
mampos kalo gaji masuk xley kuar
rupenyer CDM yg probs
Phew~

and when i get back there
means lebey kurang setengah jam gak (him:15 minutes+me:15 minutes)
xder orang amik order lagi pon
huh, darah i nih nak menyirap
tapi nasib baik tunang ader kat sebelah
so kene behave lah
kitorang plak yang kene tehegeh2 panggil depa
i emphasize one more time xramai org pon-3 couple jer
xperla i pon order, the waiter xtulis pon, just memorise jer my orders
xperla maybe beliau seorang genius

n then encik tunang saket perot g toilet
within 20 minutes food comes sket2 lah
ok then
i memang sangat teringin nak makan spaghetti so i wait lah some more
when encik tunang udah pulang
makanan udah sampai except my spaghetti
perot dah menyanyikan lagu riang
encik tunang pon sudah wat muker ketat so he asks the cashier
n then ngan selamber nyer encik cashier kater xder pon kitorang order makan tersebut
cheit!!!tensen aku~

kalo aku xsangat lapa aku blah jer dari situ
tapi tekak aku nih xmengizinkan, sob2~
so order la baru, n he promised 5 minutes
but then promise is juz a promise
about 20++minutes baru sampei
and the manager delivered it for us, but he doesnt say anything
is it so hard to tell you are sorry encik manager
apakah kebangangan kamu telah melampaui batas2 kemanusiaan
at least say something
and my tunang also complained to him bout the delay but he doesnt seem to care
b***!!

jangan harap aku nak makan branch ko lagi
dah la macam B****k, muker cam nak mintak tendang
huh
puas ati aku~

p/s :luckily im not that hungry that day



Wedding & Us

Salam All~
phew! two days leave did not gave us good rest
but sure gave us headaches
haha

on 12/8 (i hate this date due to some reason..)
we allocate d'day to surf the market
the price range forour wedding necessaries
ceit bukan main cakap omputih kamu imah..hahaha
(dont u ever try to kol me that name, i mean it.. )
so kami pon pegilah ke tempat2 yg telah dipersetujui utk diserang

1st place: Chow Kit
yeah!! jogjakatra malaysia
memang besh tempat nih kalo diexplore
walaupon kecil dan sesak
tetapi harganyer memang sangat berpatutan
encik tunang juga turut teruja melihat barang2 pengantin yang nak dibeli
kakak promoter sibuk nyuruh kami book dulu (dah tntu la tuh kojer dier kan)
namun kami memang tidak berduit waktu itu kakak
and kami juga mahu menanya parents kami jua
so kami berjanji akan datang lagi next time utk memborong
yeah!!


khidmat encik gugel
2nd place: medan mara, sogo,semua house
keluar jer dari chow kit muker masing2 panas dibakar mentari
sebab time tuh dalam kol 2 gitew
so encik tunang ketat mukenyer dan mahukan kesejukan
dan mencari parking yang redup utk melindungi kereta dr panahan mentari
kami decide tuk rehatkan pengangkutan kami di parking mahal dpn cambell
1st place kami ker medan mara, ricky2 harge kad kahwin agak mahal
tetibe lapa tros ajak beliau makan di sogo
kerana beliau mahukan kesejukan, ingat?
heeee
selesai mengisi perot kami teros berjoging ke semua house
sekadar untuk mengkompare harga yang kami dapat di C.K
ternyata, ramalanku benar belaka
murah lagi di C.K
okie dokie, konfem sudeh beli di chow kit sajaaa~

Iklan:
Me: awak taw ker nak g jalan pudu tu??
Him: eh, bukan nak balik dah ker??
Me: eh, bukan ker kiter nak g tengok kad kawen?
Him: alaa, balik jer la jom, penat laa
Me: dont u ever think about it
Him: haih, bini aku nih~
Me: heeee~(hati berbunga riang)

3rd place: Off Jalan Pudu (LH Creative)
kitorg mmmg totally xtaw pasal tmpt nih
tapi men redah jerla
luckily we manage to get there without hassle
kami sampei2 n tengok2 kad di sana
harganya??
amatlah berpatutan~
for me lah since budget xberapo nak ado
hehe
and im glad that we found that place
alhamdulillah


and 2nd day leave which is today 13/8
we decided to watch movie
he asks me (pakse ok sbenanyer) to go wif him, hehe, sori sayang
we watched G.I Joe
pergh
muler2 cam bedebar2 gak la since im not so into action movies
huhu
but the content, the plot of the stories (since there are lots of flashbacks tho)
is quite good
what i can say is the movie is worth to pay for
(we paid 24 today, sob2)

the conclusion is, we had good time together these two days
that is most important
to him, i know u will not read this stupid blog
but i have to say
i love u


ngeh2~
siler muntah


11 August, 2009

yeay yeay!!

nak tau naper aku hepi??
kerana aku nak cuti sok!!!
yeahuuuuuu~

sok aku and jep nak gi survey barang2 nak kawen
nak usha doorgift
nak decide nak beli siap ker
nak beli separuh siap wat sndri sket ker
penin2~

sok jugak nak usha2 price untuk kad kahwin
sedalam pengetahuan aku (betulkah ayatku ini?)
LH Creative lah yang paling murah setakat nih yg aku survey
tuh pon survey online jerh
wah2~

so wish us will find what we are lookin' for
si dia tuh kadang2 akan tarik muker ketat gak
huhu
sori sayang~

k c uols then~
daaaaaa


*usha=survey/tengo2 pon ley kot, huhu

10 August, 2009

its a gloomy monday..

xlarat~
tu jerla yang dapat menggambarkan kepenatan aku
sabtu g exam,
sabtu malam kene balik kampung ader kenduri, pas kenduri kene kemas,
periuk besor2 tuh saper nak basuh kalo bukan kitorg adik beradik,

tak laratttttt!!!

05 August, 2009

18PL

Salam all,
aku pon xtau whether aku berani ker tak nak citer mender nih kat korang,
tapi aku cume tertanya-tanya naper mender nih berlaku kat aku..

ok, nak dijadikan cerite, aku g kerja pagi2~
kol 5.30 aku dh bangun, masak lauk nak dibuat bekal (xmampu nak beli kat kafe ofis yg mahal~)
kol 6 mandi and solat subuh kol 6.20 dah kene kuar sebab bas akan smpi kol 6.35
so memandangkan rutin aku yang berpagi-pagi nih aku akan penat
kire kurang tido la, apatah lagi kalo malam tu kuar
gi shopping ker, dating ker, gatering ker~
so selalu gak la aku akan tertido dalam bas..
tapi kadang-kadang tido dalam bas tuh xcukup pon~

so, nak dijadikan citer lagi sekali
if aku xcukup tido , aku akan tido kat dalam opis
yakni di dalam bilik aku lah~
1st time aku tido- ari jumaat tengahari baring ats sejadah (lampu tutup)
2nd, 3rd- weekdays bese tdo atas meja (lampu tutup)
4th time (tadik la)-tido kat meja (lampu bukak)
sebanyak aku tido seperti yang kat atas tuh
semua time tuh aku macam diganggu~
aku tido (memang betol2 tido~)
tapi ada one time dalam waktu tido tuh aku cam terjaga
tapi aku xboleh bangun
kepala aku berat sangat & aku dengar bunyik berdesing yang sangat kuat~
aku xmampu nak bangun apatah lagi nak gerakkan badan aku
tapi alhamdulillah dalam ke empat2 masa tersebut aku ingat kat Allah~
aku baca ayat kursi pelan2 dalam hati
walaupon tersangkut2 tapi aku berjaye habeskan
and pelan2 aku akan berjaye gerakkan badan aku
and last2 terjage~

Ya Allah adakah ini seme perasaan aku jer??
or memang ade yang menghuni bilik aku nih
aku berserah kepada Mu ya Allah
niat ku datang ke sini hanya untuk berkerja
tetapkanlah hati hamba Mu ini Ya Allah~
AMIN..

until then~



31 July, 2009

BFF

me n efa @ fstep~

puan ira bersame hadiah perkahwinannyer~ hehe

me n miss azrah @ pnb~

me n cik julie @ budget consultation~


Salam all..
actually aku dah lame nak upload gambor dari phone aku nih
tp disebabkan kabel nyer udah hilang baru jer ketemu balik
membuatkan proses nyer agak lambat dari bese laa..
huhu~

actually i juz want to share with uols (whoever who read this lah~)
yang sejak aku kojer kat cni (rahsie ok), these are the people whom i share happiness and sadness
makan sesame gitu, especially ari jumaat
our routine is menyerbu pasar untuk makanan!!hehe.. (which is jauh ok~)
and then we sit together & eat sampei gemok together2..
cambeshhhh~
lebey2 lagi apabiler, cik azrah suker membeli pelbagai makanan and memakse org len menghabeskannyerr ..hehehe
great times we had in these few months indeed..

so cik azrah, cik julie, cik huda, puan ira, and not forgotten cik efa jauh di sabak bernam sana
even though u r far but in ur always in our heart
giteww!!

P/S: sori sangat xdak gambar huda.. huhu..




30 July, 2009

MENYEDANG PAKAIAN PENGANTIN??

Salam all..
arini aku gembire la, tapi xtaw nape, huu~
maybe keje xbaper nak banyak kot..huhu
but life is unpredictable, which means= anything can happen, anywhere, anytime~

today i've decided to have my fitting session (so called if i manage to wear it :p)
xsusah sgt since i have selected my mak andam jz nearby my house
@ ground floor of my house in fact!
lucky me~

so i've called kak mimi (owner of the shop) and set the time with her today
told her we'll be there after maghrib (senang xpyh nak terkocoh2 tukar baju)
c u tonite kak mimi!!




28 July, 2009

itu lah, xdengar cakap mak lagi ..

it is a good weekend indeed~
lepaking kat rumah wif family and fiancee,
tido tido tido
bangun jerh tido, kuar
kuar jer makan,
makan ngantok la balik
ngeh2~

sabtu: my neighbour wat kenduri tahlil merangkap kenduri menyambut pose
me, mummy n sistas went for the kenduree lah
since our lift is not yet repaired (yang masuk dalam berite TV3 tu la)
cik edah & family decided to do it kat surau (of coz @ ground floor)
cik edah ni orang jawa johor, so the food are extra delicious
especially their kerabu kerang wif pucuk paku
nyam2~
other dishes are:
kurma ayam, ikan masak merah, ikan duri dengan bawang (aku pon xtaw pe name dier),
bubur nasik jawa style, n bermacam2 lagi
the conclusion is cik edah and family nyer kenduri besh!!
huhu

ahad: my sis best fren's wedding
her fren, asmah is my fren @ convent's younger sister
she's now 24 (suke2 ati jer kawen dulu dari i ok, heheh)
her kenduri was great
beautiful dress (white & pink~ definitely my fav colour)
beautiful pelamin
good food
but not too many people attended
(for closest family and frens kowt)
but overall- it was a great wedding~
if she will read this

SELAMAT PENGANTIN BARU BEBEH

sunday nite:

me: mummy, lapo lahh..

mak: g la makan, lauk rewang abah bawak balik ader lagi tu.

me: wah..sedap2~ (sambil menjeling2 rendang daging)

mak: tapi mak rase rendang daging tuh dah macam x elok la,
jangan makan ok

me: xper2, biar ema rase dulu~ nyam2, ok lagi la mummy

mak:jangan makan la, nanti saket perot..

me: tapi elok lagi nih (sambil tangan menyuap rendang daging ke mulut) nyam2~ degillllll

so, nak dijadikan ceriter pukul 5 pagi esoknyer aku ceri beri
hehehe
ended up MC'ing yesterday
hahaha

n then when mak balik from kerja she perling'ing me ok
dier kater:
itu laa, xnak dengar cakap mak lagi~
huuuuu






23 July, 2009

INSOMNIA


"difficulty initiating or maintaining sleep"

sedih sungguh rase hati aku ni, disebabkan perkara di atas la
huhu
skarang nih aku susah la nak tido
tapi not everyday la
usually tgk rutin hari tu, aku byk berfikir ker, aku byk bersenam ker
tapi setau aku memang aku ader problem la bab2 tido ni

terutama kebelakangan nih, ader sampai pukul 3 4 pagi mater aku nih
terkebil-kebil lagi sedangkan otak aku dah set sok nak kojer
sob2
tapi aku rase jawapan dier ader kat diri aku sendiri kot
yerla, dengan workloads yang sgt meriah bilangannyer,
dengan pikir preparations nak kawen nyer
nak pikir tu, pikir nih
huuhu

tapi masalahnyer, aku nak tdooooo!!!!
sob2
patutlah Allah tak kasi aku nikmat pandai bawak kete
mana idaknyer, if boleh dah tentu aku gi merewang ntah ke mana
subhanallah~

Ya Allah kurniakanlah diriku ketenangan hati, kebahagiaan di dunia dan akhirat
dan kurniakanlah hambaMu kesihatan yang baik ya Allah
Amin~


20 July, 2009

LIFE JUZ LIKE A KNIFE

Malam tadi aku xbleh tido, panas sangatlaa..
sebab aper?? sebab aku pakai long sleeves yang aku pakai untuk kuar makan kat kg. baru..
huhu, senang citer aku tukar la baju..
sambil2 berusaha to cool myself back, aku terfikir..muhasabah diri la orang kate..
dalam due tige minggu nih aku rs down sgt~
aku nyer workloads sgt byk ,xtercapai dek akal org :P (exaggerate sket)
aku xda mase utk study for my exam
aku xder byk mase to spend wif my loved ones (airell, family, fiancee)
and yg plg penting, aku xdak mase pon nk spend utk dr sendiri.. huaaaaaa!!!

n then one day aku terbace katner ntah
ntah betul ke ntah ayat dier

kiter mesti mengurus kesibukan, jgn sampai kesibukan yang menguruskan kiter~

ayat dier lebey kurang cenggitu laa
so, aku cam baru dapat satu energy , determined to get my time back
i want to manage it systematically
untuk bahagi2kan seadil2nya kepada sesiape yang berhak..
gitu...


huhu

p/s: lirik lagu sebenonyer kat atas tuh.. hahaa!!

18 July, 2009

Saat ini..

Kalau dihitung, dah nak dekat 5 bulan dah aku bekerja kat tempat sekarang ni..alhamdulillah.rezeki yang diberi. Kiter xkan tau ape yang akan datang dalam hidup kite, sekarang mungkin la kite masih boleh bekerja, sumbangkan tenaga dan ilmu yg telah kiter pelajari dulu, berdiri atas kaki sndiri, tapi, kiter nanti (tahun depan, bulan depan or mungkin esok) xtahu aper yang menimpe diri kiter nih.. if aku cakap camni dekat orang lain, confirm orang ingat aku jual insurans / takaful , haha... aku just mengingatkan diri aku and orang lain je..sementara hidup nih masih indah, kita beringat2 laa..ingat pada Allah, ingat pada Keluarga dan rakan-rakan yang telah bersama kiter susah senang and ingatkan diri sendiri, kiter xbersendirian kat dunia nih..

p/s : ketakstabilan emosi nih.. ;P

18 June, 2009

bz bz bz


minggu ini tersgtlah bz nyer..my coll. ader yg cuti so kojer ader yg kne cover for her..ehmm..xperla,kire mcm amal jariah la kan..huhu..


xsmpt pon nk update blog and meet him also xsempat..

xperla nnt la i cath up

until then..


08 June, 2009

Senin dah..

Salam all..xsgker berjayer gak i dtg ke opis rini..huhu..penat gler since br blk dari kedah smalam..enjoy2 jugak..koje kene dtg gak kan..hmmm..tp smlm nyer jam mmg terbaek laa..byk tol keter..today i pg2 sarung bj yg xperlu digosok, senang sket..n then terase la ketul2 yg xsepatotnyer ader kt badan nih..so i decided to reduce my weight a.k.a diet laa..tp early in the morning i already took 3 piece roti high-5 with rendang telor..sedap tahap gaban weh..huhu..camno nak buek pon xtaw laa..


nnt i post my story in kedah k..till then..


daaaa


p/s: my mood bit ok la today..

05 June, 2009

Graduation day




macam xpernah grad jer.. :P


continued..

dah masuk ker dalam dewan kami diarahkan duduk ikot nombor..perla..org baru jer nak jumper member2 satgi nak pisahkan kami plak..tapi xperla, jap jer kan..so since my name starts with R so sebelah dah taw dah saper..ehehe..dari dalam FSTEP lagi sll jer ngn dak2 nih.. efa ngan rehab mmg kool..duer2 pon besh..kitorg take pics n borak2 ttg ms depan together2..(wlapon org ngah kasik ucapan) ngeh2.. so mase yg ditunggu dah tibe, tibe mase dianugerahkan sijil tersebut..hmmm..kne nek stage la bagai..i dont like konvocation..very2 the remeh ok.. so after that kitorg ader sesi grup pictures..besh2..  and acara yang ditunggu2 pon tiber...
Makan timeeeeee~~~~~~


makanan dier..perghh superb ok..amik nasik putih..n then teros ader lasagna beef kot..  wal-lah-weh lah rasenyer..hehehe.. and then ader kambing masak lemak cili api kot tp xterase cili pon..kesedapannyer pon tahap gaban..then ader la lauk2  len cam ayam msk merah ,sambal udang sebagai pelengkap raser..yg besh jugak menunyer and one of my feveret ialah tauhu sos tiram..perghhhhh...maveles laa..mmg A+++ makanan kat Lanai nih..hehehe..after main menu, kitorg amik la buah2 makan..air pon ok, air jambu kot tp kurang manis la dier nak kurangkan pesakit diebetis kat malaysia ni kot..hahaha

sambil makan kami beramah mesra la dan sambil bertegor saper.btl2 lame xjmper,wlpon xseme klasmate yang join tp this event merupakan salah satu wahdah utk kitorg trs berhubungan...

nak sambung reja dah.. until thennn...

our formal day in memory...

01 June, 2009

aku n mr.jep gumbira di hari graduation..
Inaugural la dikatakan graduation nihhh...



Salam all..hari jumaat lepas bersamaan 29/5/2009 berlangsungla majlis konvokasi FSTEP yang kitorg dah involve since 2007.. saper2 nak taw pasal fstep nih siler la carik kt google k. k mcm bese i cam gembire la dgr ader event nih since dah lame xber'gathering' sesame member..so i sms n e-mailed la my all my fstep frens especially my D2 members.. yg xbeshnyer, ramai yg xdpt pegi since dibuat jumaat pagi.. sob2..sedey laa..dah tentu la namenyer gathering if xder member nak digatherkan aperla gunenyer..sob2 again..so i jz ignore la the day..

Nak dijadikan cerite, several days before graduation day, some of the gurls called.. confirm nk p, n nak folow laa.(wlapon folow laki i sbenanyer.. :P) and kitorg plan la g skali... pn kiey, nawa, wawa, shai la some of them yg tnyer ...during the day, kitorg pon bersemangat bgn early in the morning utk pi.. alhamdulillah..xder paper rintangan utk kitorg sampai di Lanai Kijang. (grad location daaaaa)..

sampei2 sajer dah terjerit2 jumper mama syiqi yg br jer bes pantang (rindu kt beliau) peluk2 n jmper other frens and jerit lagii..ntah paper ntah..tp sbennyer kitorg cool jerk..hehe..After registration kitorg kene masuk dewan ...

To be continued~.............


27 May, 2009

My 1st meeting..continued..


Salam all..alhamdulillah kenyang makan nasi wif sambal udang & sup sayur.nyam2..hehe..nak sambung psl 1st meeting aku tuh, sampai jer kt opis aku pon bersiap sedia la untuk meeting ptg nnt.(yg kol 2.30 tuh laa) so aku tnyer per yg ptt kt coll aku.pas solat n mkn,ngn rushingnyer trs aku gerak g damansara blk,n kitorg smpi awal plak tuh before ko 2 dah smpi sane dah..ehmm, ntah perla yg aku nk wat ...tanpa memikirkan org len yg dok sibuk2 tgk aku tekebil2 kt situ,aku trs nek ke meeting level.. kat atas seperti yg aku jangkekan, xdak org lg pon..huaaa..sedey la culture org2 nih bekojer..ntah paper ntah..tgu jerla kt sofa, tp ngntuk plak.last2 dlm 2.15 ader sorg mamat muker sabahan dtg (hensem beb) ,muker sombong gler,so aku tnyer dier terlibat ngn meeting nih ker,dier kater yer..and dier tnyer aku blk,aku pn ckp yer..lps tuh pnyer la mesra ngn aku,nek rimas aku dibuatnyer..hahaa..meeting suppose stat kol 2.30, last2 jadik 3.30 psl bog bos jmper bigger bos..ceh!! meeting berjalan ngn begitu lancar,sehingger membawa ker kol 6.50.. in the middle of meeting plak bleh plak aku gastrik, aduhai,terpkse la aku terkemut2 kt dlm blk tuh since nk kuar segan plak..gastrik tuh adik bradik dier migrain so blk dr meeting tuh kpale aku dah stat bedenyut2 cm gendang..nsb bek la abg driver nk anto blk.yey yey..smpi jer kt sentul encik jep dah tgu plak nk ajak g psr malam carik mender nak dimakan,terpkse la luperkan sakit jap..(psl gtal nk nek moto) blk jer dr psr,trs blk umah and smpi umah trs bkk tdg & aku rs beban kt pale nih kurang sket,xlame pastuh denyut2 blk and aku terpakse tdo dulu utk redakan saket..dgr airell nanges kol 11 tuh (mak ckp maybe dier saket perot kot) tp aku xbley bgn, rs berpusing2..so sambung lg tdo kol 11 br bgn...ehmmm,baru la legeee...


The conclusion is "beringat seblom kene"...  sebenonyer citer nih xderla kne mengene sgt ngn meeting aku kan?? hahaha..

My 1st meeting


Salam all..huhu,rini barula leh write something in my blog nih..yesterday i all day not in the office coz i have to attend a meeting.nak jadikan cerite, i bleh plak tertinggal handphone kat umah.aduhai, my coll. try call mcm nak mati (dier tot i tdo mati) hahaha trying to inform dat i need to replace my boss for that meeting.adoi ai..and kebetulan yesterday plak i gtl nak xpakai kasut sarung (we have to wear kasut ttp all the time actly) and jam plak luper nak pakai..sdgkn im not so rushing dat morning.. so i decided to go jerla for the meeting (sdgkan xder option pon).. luckily my boss dah book a driver for her and as im replacing her, i dpt la nek keter tuh..haha, sonok2 (perak gler aku nih) . sampai kat sane ,i and the driver pusing2 jap to look 4 the building as we r not familiar there and jumper jugak akhirnyaa..and then i pon trs nek to the meeting room lah.biler sampai sane i tnyer kt recept. which is a pakcik. and i ask him..


ME: aslmkm pakcik, sayer nk tumpang tnyer, sayer ader meeting rini ngan bertajuk ...... boleh saye tau tempatnyer di maner??

Pakcik recept: meeting per dik? (dengan muker yg sgt blur)

Me: Meeting ............

Pakcik: Pakcik xtaw la dik cuber tgk kt papan2 tander kat dpn tuh (lor bek xpyh dok kt situ kalo tuh pon xtaw)

Me: ok2

Aku pon dgn muker innocent trs g tgk papan2 tander & info yg ader..& luckily aku ternampak la mmeting room yg spptnyer aku attend tuh, yg bertulis meeting tuh start pkl 2.30 ptg..what?? i dtg all the way jauh2 nih to know dat meeting posponed..%*@$%^$$..bengang r..wlpon xpenat mane pon..haha..so aku decide nk blk umah amik hp and kasut ttp kt umah (thanks to abg driver) and go back to my office.

to be continued...
 

25 May, 2009

menabung small2 money~


hye all..lame i xupdate this blog, why is dat?? coz i xpegi opis laa..bkn psl ponteng ok, but suppose i had an interview but unfortunately i found it is not not worth it to go for it..haaaa..my bro in law said "ntah paper ntah ngko nih" ..hahaha its dat i dont want to go, but the risk dat i have to face make me to consider not to go..omg,my english also getting tuuuuuuuuttt laaa..yesterday nite i cant sleep (which is so not me) and i end up kemas my hanbag (the one my mum called my almari baju since i put all my stuff there, of coz la dats my henbeg rite??haha).. and then i realised dat i dah lame sgt xmenabung..hahaa..act i got lots of tabung here and there, before this my fav is a tabung bentuk cendawan and very2 cute (bought it @ chow kit) but i gave it to my bro (nak simpan duit ler tuh) so now i jz use one tabung which is my ex boyfren gave to me last year, but made by his sepupu laa.. and my intention is to save money as much as possible of coz la to menampung my expenses ..(and also for a primavera that i've ushaed @mid)  ngeh2.. i likeeeeeeeeee...

21 May, 2009

wedding planning

ngeh2..aku xda keje..hehe.sebenanyer byk tp stuck kt bos plak..jgn la igt aku xwt kojer lak ek..heeee..tadi baru jer aku on the phone ngan one of the fotographer kt kl nih..dier org pucong,nak diadikan citer ramai yang aku carik,tp termahal sgt la plak..agaknye dipermudhkan urusan aku nih,terjumper la satu website yg agak cantik gak gmbr2 dier n yg plg penting (utk pengantin express cam aku nih) hargenyer yg murah..hehehe..so wife dier a.k.a secretary dier ckp diorg available jer ritu,so aku pon trs konfom ngn diorg..xnak aku melepaskan peluang keemasan nih..Ya Allah Kau permudahkanlah urusanku, tempatkanlah kami di kalangan org2 yang berimann..

amin..

Tido tak hengat.. hehe


Salam and gd morning all..

nak story sket la pasal semalam,kisah tragis yang berlaku pada aku nih
hehe..semalam as usual aku blk nek bas wak utk balik ke rumah..aku motivate diri jgn tdo dalam bas pasal xelok untuk otak kan tdo ptg2 nih (pasal everyday aku msti tdo nyer :p) so aku tahan la bijik mate aku nih dgn tgk hp la, tgk environment la bagai..igtkan aku berjayer,last2 aku tertdo gak akhirnyer.. sob2..kat area dataran tuh dah terlelap la kirenyer..nak dijadikan citer aku tido bukan setakat sampai sentul, tdo sampai tempat pakcik wak thu parking tuuuuu..nasib bek aku pasan bas brenti (maybe pasal aircond dah ttp) kalo tak ntah perla nak jadi kt aku nih..rupe2nyer pakcik wak  tuh mmg xcek pon bas sblm trn,pergh kalo cmtuh kalo mlm2 aku terjage mau meraung aku sorang2 dlm bas..hahaha..the conclusion is, kalo nk tdo dalam bas,bleh,tp kunci jam k..hahahaha .. Semalam sampai kt umah men ngn airell,comel sgt dier ngantok nk tdo,tp mak xks tdo..huhu,xperla leh men ngn maklang (which is about 15 minutes jer) pastu airell tdo blk..hehe..

sambung blk ptg nnt..

20 May, 2009

time is precious


aduhai..rasenyer lame dah aku stat nulis blog nih..tp aku xreti la nak design cmne sbenanyer..xper2.belajar sket2 lame2 jd bukit la kan

heheh
xsgke mase bjalan agak laju rini, maybe psl workloads yg xpts2 kot
huhu
sket2 la kan..
got to go, nak balik dah ..byeeee~


07 May, 2009

Mr Airell in the house~




Inilah dia Encik Muhammad Airell B. Mohd Rozaidie ..our first anak buah, 1st cucu kepada mak abahku and 1st son to puan Mona and hubby..amboi2 kemain suker lagi dier dah ader anak.kan ngah..

He was born on 8th March 2009 pada pukul 9.50 malam..nenek die kater dier msti suker jaga malam and mama dier kater betul pon.. huhu..at least baba dier has someone to entertain bler tengok bola.. ;p

Airell dah pandai sengih and gelak pon pandai even though xder orang entertainpon..huhu..tp dier sangat comel..kirenyer penghibur hati la nih..xsabar nk jumper airell nih..how about ur kids guys??