Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

25 August, 2009

SAKET..

Aku xsihat la
dah due hari dah~
flu, saket2 badan, lemah2
tapi xder plak muntah2, juger xbraper nak demam
maybe caused by aircond yang tetibe nak sejuk
ingat bulan2 pose nih orang nak sejuk giler2 ker?
ceit!
tensen aku
tp xleh nak tensen ok ema
awak kan berpuase
astagfirullah~

bersabar yer kawan2
jangan jadik macam razima aima

merepekz sudah aku nih

kla till then

21 August, 2009

selamat berpuasa

salam
saya dengan ini mengumumkan
esok dah start pose!!!

heeee

p/s: teringin nak masuk tb nak umum raye gamaknyer~
hehee

19 August, 2009

kursus kahwen..

salam and good morning all~
one of the requirement utk bernikah sekarang is to have kursus kahwin certificate
tapi biler tanyer mak abah diorang xyah pi pon..
huh!
bahagier jer sampei la nih
huuhu, tapi xderla yeye nak protest sangat
pasal dah pegi dah pon ngan tunang tercinter~
yeay!!

actually this is my second time
i've attended the course last year wif my ex (yang dah kahwin tu)
but since encik tunang mintak teman
i said why not
to gain some more knowledge (cewah2~)
but i then i forgottten how the course can be sooooooooo boringgg
ngueh2~
it actually depends on the speaker
some of them are plain, wif monotonous voice
adoi ai
tapi kene dengar gak lah, since encik tunang ader kat blakang so kene behave
hehe

but actually i found some of the speakers were good at it
they inserted jokes, songs, stories to keep us alert
hmmmm
sebenarnyer course nih nyer silibus bknnyer mendalam sangat
it is only an introduction to marriage gitew

this is a picture of us g honeymoon
eh bukan2 baru nak g kursus kahwen~




14 August, 2009

Cheit!!


Salam All~
semalam aku lapo na nak makan di salah sebuah fast food yang terdapat di Malaysia nih
bukannyer teringin sangat pon, tapi mengenangkan xder mender nak dibuat
so kitorang pon g la makan kat area sentul
fast food kat branch nih memang kitorg anti sebenanyer
tapi memandangkan jalan agak jam
so xperla kitorang try jerla makan saner

sampai2 kitorg pon carik tempat duduk strategik
yang penting selese lah~
masuk2 xder sekor pon yang greet kitorg
tapi xperla kan maybe diorang busy walaupon xramai pon orang
so kitorang pon duduk
and then datangla sorang budak nih bagi menu kat kitorang tanpa berkate paper pon
xperla biarla kitorang pilih dulu kan
bagus gak~

and then time pilih menu tuh, aku perasan la ader offer
if u swipe ur card dapat discount
so aku gembire and asks encik tunang gi deposit duit dalam bank
dier pon pegi (baik ok) and i sit there choosing the menu
encik tunang mengamuk pasal duit xley masuk dalam bank
so aku g la try lak
tgk atm ley gune ker
mampos kalo gaji masuk xley kuar
rupenyer CDM yg probs
Phew~

and when i get back there
means lebey kurang setengah jam gak (him:15 minutes+me:15 minutes)
xder orang amik order lagi pon
huh, darah i nih nak menyirap
tapi nasib baik tunang ader kat sebelah
so kene behave lah
kitorang plak yang kene tehegeh2 panggil depa
i emphasize one more time xramai org pon-3 couple jer
xperla i pon order, the waiter xtulis pon, just memorise jer my orders
xperla maybe beliau seorang genius

n then encik tunang saket perot g toilet
within 20 minutes food comes sket2 lah
ok then
i memang sangat teringin nak makan spaghetti so i wait lah some more
when encik tunang udah pulang
makanan udah sampai except my spaghetti
perot dah menyanyikan lagu riang
encik tunang pon sudah wat muker ketat so he asks the cashier
n then ngan selamber nyer encik cashier kater xder pon kitorang order makan tersebut
cheit!!!tensen aku~

kalo aku xsangat lapa aku blah jer dari situ
tapi tekak aku nih xmengizinkan, sob2~
so order la baru, n he promised 5 minutes
but then promise is juz a promise
about 20++minutes baru sampei
and the manager delivered it for us, but he doesnt say anything
is it so hard to tell you are sorry encik manager
apakah kebangangan kamu telah melampaui batas2 kemanusiaan
at least say something
and my tunang also complained to him bout the delay but he doesnt seem to care
b***!!

jangan harap aku nak makan branch ko lagi
dah la macam B****k, muker cam nak mintak tendang
huh
puas ati aku~

p/s :luckily im not that hungry that day



Wedding & Us

Salam All~
phew! two days leave did not gave us good rest
but sure gave us headaches
haha

on 12/8 (i hate this date due to some reason..)
we allocate d'day to surf the market
the price range forour wedding necessaries
ceit bukan main cakap omputih kamu imah..hahaha
(dont u ever try to kol me that name, i mean it.. )
so kami pon pegilah ke tempat2 yg telah dipersetujui utk diserang

1st place: Chow Kit
yeah!! jogjakatra malaysia
memang besh tempat nih kalo diexplore
walaupon kecil dan sesak
tetapi harganyer memang sangat berpatutan
encik tunang juga turut teruja melihat barang2 pengantin yang nak dibeli
kakak promoter sibuk nyuruh kami book dulu (dah tntu la tuh kojer dier kan)
namun kami memang tidak berduit waktu itu kakak
and kami juga mahu menanya parents kami jua
so kami berjanji akan datang lagi next time utk memborong
yeah!!


khidmat encik gugel
2nd place: medan mara, sogo,semua house
keluar jer dari chow kit muker masing2 panas dibakar mentari
sebab time tuh dalam kol 2 gitew
so encik tunang ketat mukenyer dan mahukan kesejukan
dan mencari parking yang redup utk melindungi kereta dr panahan mentari
kami decide tuk rehatkan pengangkutan kami di parking mahal dpn cambell
1st place kami ker medan mara, ricky2 harge kad kahwin agak mahal
tetibe lapa tros ajak beliau makan di sogo
kerana beliau mahukan kesejukan, ingat?
heeee
selesai mengisi perot kami teros berjoging ke semua house
sekadar untuk mengkompare harga yang kami dapat di C.K
ternyata, ramalanku benar belaka
murah lagi di C.K
okie dokie, konfem sudeh beli di chow kit sajaaa~

Iklan:
Me: awak taw ker nak g jalan pudu tu??
Him: eh, bukan nak balik dah ker??
Me: eh, bukan ker kiter nak g tengok kad kawen?
Him: alaa, balik jer la jom, penat laa
Me: dont u ever think about it
Him: haih, bini aku nih~
Me: heeee~(hati berbunga riang)

3rd place: Off Jalan Pudu (LH Creative)
kitorg mmmg totally xtaw pasal tmpt nih
tapi men redah jerla
luckily we manage to get there without hassle
kami sampei2 n tengok2 kad di sana
harganya??
amatlah berpatutan~
for me lah since budget xberapo nak ado
hehe
and im glad that we found that place
alhamdulillah


and 2nd day leave which is today 13/8
we decided to watch movie
he asks me (pakse ok sbenanyer) to go wif him, hehe, sori sayang
we watched G.I Joe
pergh
muler2 cam bedebar2 gak la since im not so into action movies
huhu
but the content, the plot of the stories (since there are lots of flashbacks tho)
is quite good
what i can say is the movie is worth to pay for
(we paid 24 today, sob2)

the conclusion is, we had good time together these two days
that is most important
to him, i know u will not read this stupid blog
but i have to say
i love u


ngeh2~
siler muntah


11 August, 2009

yeay yeay!!

nak tau naper aku hepi??
kerana aku nak cuti sok!!!
yeahuuuuuu~

sok aku and jep nak gi survey barang2 nak kawen
nak usha doorgift
nak decide nak beli siap ker
nak beli separuh siap wat sndri sket ker
penin2~

sok jugak nak usha2 price untuk kad kahwin
sedalam pengetahuan aku (betulkah ayatku ini?)
LH Creative lah yang paling murah setakat nih yg aku survey
tuh pon survey online jerh
wah2~

so wish us will find what we are lookin' for
si dia tuh kadang2 akan tarik muker ketat gak
huhu
sori sayang~

k c uols then~
daaaaaa


*usha=survey/tengo2 pon ley kot, huhu

10 August, 2009

its a gloomy monday..

xlarat~
tu jerla yang dapat menggambarkan kepenatan aku
sabtu g exam,
sabtu malam kene balik kampung ader kenduri, pas kenduri kene kemas,
periuk besor2 tuh saper nak basuh kalo bukan kitorg adik beradik,

tak laratttttt!!!

05 August, 2009

18PL

Salam all,
aku pon xtau whether aku berani ker tak nak citer mender nih kat korang,
tapi aku cume tertanya-tanya naper mender nih berlaku kat aku..

ok, nak dijadikan cerite, aku g kerja pagi2~
kol 5.30 aku dh bangun, masak lauk nak dibuat bekal (xmampu nak beli kat kafe ofis yg mahal~)
kol 6 mandi and solat subuh kol 6.20 dah kene kuar sebab bas akan smpi kol 6.35
so memandangkan rutin aku yang berpagi-pagi nih aku akan penat
kire kurang tido la, apatah lagi kalo malam tu kuar
gi shopping ker, dating ker, gatering ker~
so selalu gak la aku akan tertido dalam bas..
tapi kadang-kadang tido dalam bas tuh xcukup pon~

so, nak dijadikan citer lagi sekali
if aku xcukup tido , aku akan tido kat dalam opis
yakni di dalam bilik aku lah~
1st time aku tido- ari jumaat tengahari baring ats sejadah (lampu tutup)
2nd, 3rd- weekdays bese tdo atas meja (lampu tutup)
4th time (tadik la)-tido kat meja (lampu bukak)
sebanyak aku tido seperti yang kat atas tuh
semua time tuh aku macam diganggu~
aku tido (memang betol2 tido~)
tapi ada one time dalam waktu tido tuh aku cam terjaga
tapi aku xboleh bangun
kepala aku berat sangat & aku dengar bunyik berdesing yang sangat kuat~
aku xmampu nak bangun apatah lagi nak gerakkan badan aku
tapi alhamdulillah dalam ke empat2 masa tersebut aku ingat kat Allah~
aku baca ayat kursi pelan2 dalam hati
walaupon tersangkut2 tapi aku berjaye habeskan
and pelan2 aku akan berjaye gerakkan badan aku
and last2 terjage~

Ya Allah adakah ini seme perasaan aku jer??
or memang ade yang menghuni bilik aku nih
aku berserah kepada Mu ya Allah
niat ku datang ke sini hanya untuk berkerja
tetapkanlah hati hamba Mu ini Ya Allah~
AMIN..

until then~