Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

27 May, 2009

My 1st meeting..continued..


Salam all..alhamdulillah kenyang makan nasi wif sambal udang & sup sayur.nyam2..hehe..nak sambung psl 1st meeting aku tuh, sampai jer kt opis aku pon bersiap sedia la untuk meeting ptg nnt.(yg kol 2.30 tuh laa) so aku tnyer per yg ptt kt coll aku.pas solat n mkn,ngn rushingnyer trs aku gerak g damansara blk,n kitorg smpi awal plak tuh before ko 2 dah smpi sane dah..ehmm, ntah perla yg aku nk wat ...tanpa memikirkan org len yg dok sibuk2 tgk aku tekebil2 kt situ,aku trs nek ke meeting level.. kat atas seperti yg aku jangkekan, xdak org lg pon..huaaa..sedey la culture org2 nih bekojer..ntah paper ntah..tgu jerla kt sofa, tp ngntuk plak.last2 dlm 2.15 ader sorg mamat muker sabahan dtg (hensem beb) ,muker sombong gler,so aku tnyer dier terlibat ngn meeting nih ker,dier kater yer..and dier tnyer aku blk,aku pn ckp yer..lps tuh pnyer la mesra ngn aku,nek rimas aku dibuatnyer..hahaa..meeting suppose stat kol 2.30, last2 jadik 3.30 psl bog bos jmper bigger bos..ceh!! meeting berjalan ngn begitu lancar,sehingger membawa ker kol 6.50.. in the middle of meeting plak bleh plak aku gastrik, aduhai,terpkse la aku terkemut2 kt dlm blk tuh since nk kuar segan plak..gastrik tuh adik bradik dier migrain so blk dr meeting tuh kpale aku dah stat bedenyut2 cm gendang..nsb bek la abg driver nk anto blk.yey yey..smpi jer kt sentul encik jep dah tgu plak nk ajak g psr malam carik mender nak dimakan,terpkse la luperkan sakit jap..(psl gtal nk nek moto) blk jer dr psr,trs blk umah and smpi umah trs bkk tdg & aku rs beban kt pale nih kurang sket,xlame pastuh denyut2 blk and aku terpakse tdo dulu utk redakan saket..dgr airell nanges kol 11 tuh (mak ckp maybe dier saket perot kot) tp aku xbley bgn, rs berpusing2..so sambung lg tdo kol 11 br bgn...ehmmm,baru la legeee...


The conclusion is "beringat seblom kene"...  sebenonyer citer nih xderla kne mengene sgt ngn meeting aku kan?? hahaha..

My 1st meeting


Salam all..huhu,rini barula leh write something in my blog nih..yesterday i all day not in the office coz i have to attend a meeting.nak jadikan cerite, i bleh plak tertinggal handphone kat umah.aduhai, my coll. try call mcm nak mati (dier tot i tdo mati) hahaha trying to inform dat i need to replace my boss for that meeting.adoi ai..and kebetulan yesterday plak i gtl nak xpakai kasut sarung (we have to wear kasut ttp all the time actly) and jam plak luper nak pakai..sdgkn im not so rushing dat morning.. so i decided to go jerla for the meeting (sdgkan xder option pon).. luckily my boss dah book a driver for her and as im replacing her, i dpt la nek keter tuh..haha, sonok2 (perak gler aku nih) . sampai kat sane ,i and the driver pusing2 jap to look 4 the building as we r not familiar there and jumper jugak akhirnyaa..and then i pon trs nek to the meeting room lah.biler sampai sane i tnyer kt recept. which is a pakcik. and i ask him..


ME: aslmkm pakcik, sayer nk tumpang tnyer, sayer ader meeting rini ngan bertajuk ...... boleh saye tau tempatnyer di maner??

Pakcik recept: meeting per dik? (dengan muker yg sgt blur)

Me: Meeting ............

Pakcik: Pakcik xtaw la dik cuber tgk kt papan2 tander kat dpn tuh (lor bek xpyh dok kt situ kalo tuh pon xtaw)

Me: ok2

Aku pon dgn muker innocent trs g tgk papan2 tander & info yg ader..& luckily aku ternampak la mmeting room yg spptnyer aku attend tuh, yg bertulis meeting tuh start pkl 2.30 ptg..what?? i dtg all the way jauh2 nih to know dat meeting posponed..%*@$%^$$..bengang r..wlpon xpenat mane pon..haha..so aku decide nk blk umah amik hp and kasut ttp kt umah (thanks to abg driver) and go back to my office.

to be continued...
 

25 May, 2009

menabung small2 money~


hye all..lame i xupdate this blog, why is dat?? coz i xpegi opis laa..bkn psl ponteng ok, but suppose i had an interview but unfortunately i found it is not not worth it to go for it..haaaa..my bro in law said "ntah paper ntah ngko nih" ..hahaha its dat i dont want to go, but the risk dat i have to face make me to consider not to go..omg,my english also getting tuuuuuuuuttt laaa..yesterday nite i cant sleep (which is so not me) and i end up kemas my hanbag (the one my mum called my almari baju since i put all my stuff there, of coz la dats my henbeg rite??haha).. and then i realised dat i dah lame sgt xmenabung..hahaa..act i got lots of tabung here and there, before this my fav is a tabung bentuk cendawan and very2 cute (bought it @ chow kit) but i gave it to my bro (nak simpan duit ler tuh) so now i jz use one tabung which is my ex boyfren gave to me last year, but made by his sepupu laa.. and my intention is to save money as much as possible of coz la to menampung my expenses ..(and also for a primavera that i've ushaed @mid)  ngeh2.. i likeeeeeeeeee...

21 May, 2009

wedding planning

ngeh2..aku xda keje..hehe.sebenanyer byk tp stuck kt bos plak..jgn la igt aku xwt kojer lak ek..heeee..tadi baru jer aku on the phone ngan one of the fotographer kt kl nih..dier org pucong,nak diadikan citer ramai yang aku carik,tp termahal sgt la plak..agaknye dipermudhkan urusan aku nih,terjumper la satu website yg agak cantik gak gmbr2 dier n yg plg penting (utk pengantin express cam aku nih) hargenyer yg murah..hehehe..so wife dier a.k.a secretary dier ckp diorg available jer ritu,so aku pon trs konfom ngn diorg..xnak aku melepaskan peluang keemasan nih..Ya Allah Kau permudahkanlah urusanku, tempatkanlah kami di kalangan org2 yang berimann..

amin..

Tido tak hengat.. hehe


Salam and gd morning all..

nak story sket la pasal semalam,kisah tragis yang berlaku pada aku nih
hehe..semalam as usual aku blk nek bas wak utk balik ke rumah..aku motivate diri jgn tdo dalam bas pasal xelok untuk otak kan tdo ptg2 nih (pasal everyday aku msti tdo nyer :p) so aku tahan la bijik mate aku nih dgn tgk hp la, tgk environment la bagai..igtkan aku berjayer,last2 aku tertdo gak akhirnyer.. sob2..kat area dataran tuh dah terlelap la kirenyer..nak dijadikan citer aku tido bukan setakat sampai sentul, tdo sampai tempat pakcik wak thu parking tuuuuu..nasib bek aku pasan bas brenti (maybe pasal aircond dah ttp) kalo tak ntah perla nak jadi kt aku nih..rupe2nyer pakcik wak  tuh mmg xcek pon bas sblm trn,pergh kalo cmtuh kalo mlm2 aku terjage mau meraung aku sorang2 dlm bas..hahaha..the conclusion is, kalo nk tdo dalam bas,bleh,tp kunci jam k..hahahaha .. Semalam sampai kt umah men ngn airell,comel sgt dier ngantok nk tdo,tp mak xks tdo..huhu,xperla leh men ngn maklang (which is about 15 minutes jer) pastu airell tdo blk..hehe..

sambung blk ptg nnt..

20 May, 2009

time is precious


aduhai..rasenyer lame dah aku stat nulis blog nih..tp aku xreti la nak design cmne sbenanyer..xper2.belajar sket2 lame2 jd bukit la kan

heheh
xsgke mase bjalan agak laju rini, maybe psl workloads yg xpts2 kot
huhu
sket2 la kan..
got to go, nak balik dah ..byeeee~


07 May, 2009

Mr Airell in the house~




Inilah dia Encik Muhammad Airell B. Mohd Rozaidie ..our first anak buah, 1st cucu kepada mak abahku and 1st son to puan Mona and hubby..amboi2 kemain suker lagi dier dah ader anak.kan ngah..

He was born on 8th March 2009 pada pukul 9.50 malam..nenek die kater dier msti suker jaga malam and mama dier kater betul pon.. huhu..at least baba dier has someone to entertain bler tengok bola.. ;p

Airell dah pandai sengih and gelak pon pandai even though xder orang entertainpon..huhu..tp dier sangat comel..kirenyer penghibur hati la nih..xsabar nk jumper airell nih..how about ur kids guys??