Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

18 August, 2011

MALAYSIA HARI INI

Salam and good morning uols
anda bagaimana hari ini???
semoge sehat selalu hendaknyer..


bukan aper, lately my health condition isnt that good lah
tak tau lah sebab pose ker kan
masalahnyer dah 2 minggu kot aku kene heavy flu and batuk 
mule-mule ingat hebat gak maleh nak makan ubat selsema
tapi kalo dah lame sangat meleleh hingus
tak tahan lak aku

so semalam kitorang gi klinik and doctor kate..
xder pe ponn..boley??
aku yang macam nak tercabut hidung dok tonyoh ari2 nih..
heee
takperlah, alhamdulillah..paru-paru ok
blood pressure ader sket rendah
thats why lah kerap pitam kot..

Doctor tu kasik aku ubat flu, cough and ubat pecah kahak
and also antibiotics
banyak nak makan tuu..

Tapi aku memang xkesah nak makan ubat
telan jer kan walaupon nak muntah
tapi yang tak bestnyer doc advise jangan breastfeed Rayyan
haaaa??!!
bes camno nak pujuk dier kalo dier nanges??
bes camne nak pujuk dier soh tido??
bes camne anak i nak membesar???

Tu suare dalam hati jer..
sedihnyer hati nih, and then cakap la kat ayah Rayyan

Mama: "Camne nih ayah, mama xdapat la susukan Rayyan??"
Ayah: "Dah mama kene makan ubat kan, nak wat cmner..kalo xmacamane nak sehat?? takperla malam-malam kiter wat la susu bese (formule)"

Ohhhhh..scwuittt kan.. hubby bunny i
xperla sayang (Rayyan) mama cuti seminggu untuk sehatkan diri mama
dah sehat mama kasik kat awak yer




Mama luv u
and Ayah too

p/s: have been breastfeeding my son from newborn..walaupon dah campor tapi still bersemangat untuk bagi aper yang ader..gatbatte ema!!!

17 August, 2011

HAO JIU BU JIAN, NI HAO MA??

Salam...Lame dah rasenyer xmengupdate blog nih.
Orang kater bersawang sudah..heee~

Tibe-tibe rase ngengader nak update pasal suke bace blog orang,heeee..
Especially blog my bff  Never Ending Stories
tenkiu nad, u inspired me.. poyo jer kot

Tau x maksud tajuk entri di atas tuh??
maksud dier, lame xjumper, awak sihat?? gemuk dah ek??
lebeh kurang gitu laa..heee
Dulu mase kat itm ingat lagi kene amik third language
ingat nak amik arab tapi terpakse amik mandarin
sebab time short course xder kelas arab yg dioffer plak
tensen gak time tu..dah la ..biorler

Nak citer la perkembangan terbaru sket kan
Saye dah kahwin,hoho, and then right after that teros pregnant
orang kater bunting pelamin la..

My sis penah kater, cepatnyer, honeymoon la dulu
nonono..i am grateful fr being pregnant
early pon xperla kan, rezki Allah gitu

and then now, I dah bersalin seorang anak lelaki yang ensem
i am more grateful to Allah for giving me such happiness
ALHAMDULILLAHHH

MUHAMMAD RAYYAN IRFAN BIN MUZAIRI
OH INDAHNYAA CIPTAAN TUHAN..