Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

18 March, 2010

SNOW WOLRD GENTING

Salam semua, alhamdulillah hari ni aku baru nak berjinak-jinak untuk berpuasa
takut juga xlarat pasal sebelum ni memang selalu loya and pening-pening
Tapi hari ini ok pulak~ loya kurang, cume angin jerla

Sikit-sikit sendawa, sikit-sikit kentut
hehehe, eh, normal ok bagi orang pregnant
ngee~

Sebenarnya banyak sangat yang nak diceritakan hari ni (sebenonyer dari ari tuh lagi)
tapi xsempat lah
Ni pon sempat nak post new entry sebab disket terlekat kat dalam CPU tuh
camne nak kuarkan ntah , tensen jer

Actually nak citerla my habit kat office lately
Since konfirm pregnant nih makin menjadi-jadi la habit nih
Nak tau pe dier?? TIDO
Heeee, tido tu macam bestla kat office
Mane idaknyer, bangun pagi pukul 5.30a.m
Naik bas pukul 6.30 dalam bas kene la tido kan
Sampai putrajaya dalam 7.45 camtuh, so dah tentula aku mamai-mamai lagik kan
So, nak dijadikan habit, aku pon sambung tidola kat opis
tapi xderla lame sangat, usually sampai kol 8.30la
xpasal-pasal jer karang bos masuk tengah melingkau, haru la kerjaya den nanti

Itu sesi pagi, kalo agak-agak xcukup sambung lagik la tengahari
yang paling best sekalik kalo hari jumaat
Pasal per? mestila pasal waktu rehat yang lebey lama
yeeehaaa, 12.15-2.45.. bapak lame kadang-kadang xlarat nak tido da
heee~ alhamdulillah.. pasni xtau la dapat ke tak tido-tido camnih lagi

aper kene mengenenyer dengan tajuk di atas ek
mustila ader kene mengene
sebab time aku menikmati tido yang indah pagi and tengahari tadi
tido aku diganggu dengan kesejukan yang teramat dari air cond
Ya Allah sampai menggigil tak ingat, teringat la waktu pegi genting aritu
mule-mule sonok sangat la kunun nak men salji
biler dah masuk dalam 15 minit sekor-sekor terkemut-kemut menahan sejuk
jep lak kesian pasal kaki dier dah saket pasal xdapat but kerna dier dah pakai kasut tutup
ntah paper ntah pekerje-pekerje tuh, tuh pon nak kedekut ker, nyampess!!

So, nak kater la yang sejuk time tido tadi macam sejuk kat Snowwolrd tuh
hahaha, memang gedik la kan tuh pon nak citer kat sini
tapi nak buek camno, this is MY BLOG
hahaha

p/s : aku lagi suke sejuk dari panas

 gambar kat snow world
p/s : sengeh tapi sejuk giler, time nih jep gi tukar kasut, xtahan katenyer, ngee~~
credit tuh my sis FB, muah2!

17 March, 2010

BORED

Hari ini adalah paling suram sepanjang bekerja di sini
Tapi aku sangat bersyukur dapat bekerja di sini, sangat2..
Kenapa? kerana kerja ni aku dapat time aku betul-betul dalam kesempitan
Nasib baik masih duduk dengan mak abah di KL
Kalo tak mau buat part time kat Mc D..ngeee~

Ape2 pun, hari2 yang mendatang ni aku tetap kene lalui jugak
Macamane sayang aku kat tempat nih , last2 aku kene tinggalkan jugak
Aku pon tak tau kat mane aku akan ditempatkan lepas ni
Tapi aku berdoa agar aku ditempatkan di kalangan orang-orang yang bersabar
Amin..


p/s : dah muntah sekali tadi..baby tak suke minum susu ek?? heee..
p/s 2 : letihnyer nak nunggu kol 5

12 March, 2010

APA NAK JADIK??

Apela nak jadik ngan aku nih
maleh gier nak update belog sampai bersawang-sawang dah
huhu

tapi nak buek camno
dah memang xder mase
means buzy adjusting life (konon2~)

banyak sangat perkara yang terjadi dalam mase 4 bulan nih
sangat banyak nak dikongsi bersame
tapi apakan daya, tiada kesempatan langsung

setakat ni yang bukeh diupdate (secepat kilat) adalah:

1) aku dah kawen..hahaha
-  rase macam xpecaye jer tapi thats the truth, nikah pada 26.12.2009,besanding 27.12.2009 and bertandang 2.1.10
-  sampai sekarang masih belek2 inai di jari (ada lagi ok) kalo still konpius
-  sampai sekarang masih teringat-ingat macamane penatnya nak kawen nih..Ya Allah tak terkata dugaannya, tapi alhamdulillah lepas dah i..huhu
- nanti aku akan ulas ngan lebeh lanjut ek..
ni kire introduction jeh..heee

2)  aku dah mengandung ;P
-  wah, sangat cepat khennn
- rase macam baru semalam mekap nak kene nikah, huhu
-alhamdulillah dah rezki, kitorang pon xmerancang
- nanti nak create satu special post gak la pasei nih..ngeee
- xyah ar gambar ek, huhu

3)  aku dah lulus seme ujian nak jadik ptd
-  alhamdullillah..tuh jer yang aku mampu kater sekarang
- aku janji akan post pengalaman2 aku melalui stage2 ni kat korang.. sharing is caring
- dah la, penat lak

pape pon i mish my blog a lot
sangat jeles ngan orang yang begitu komited ngan blog memasing
huhu, but i will try my best to update selalu gitu

k la enough for today la ek
muah2!!