Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

31 July, 2009

BFF

me n efa @ fstep~

puan ira bersame hadiah perkahwinannyer~ hehe

me n miss azrah @ pnb~

me n cik julie @ budget consultation~


Salam all..
actually aku dah lame nak upload gambor dari phone aku nih
tp disebabkan kabel nyer udah hilang baru jer ketemu balik
membuatkan proses nyer agak lambat dari bese laa..
huhu~

actually i juz want to share with uols (whoever who read this lah~)
yang sejak aku kojer kat cni (rahsie ok), these are the people whom i share happiness and sadness
makan sesame gitu, especially ari jumaat
our routine is menyerbu pasar untuk makanan!!hehe.. (which is jauh ok~)
and then we sit together & eat sampei gemok together2..
cambeshhhh~
lebey2 lagi apabiler, cik azrah suker membeli pelbagai makanan and memakse org len menghabeskannyerr ..hehehe
great times we had in these few months indeed..

so cik azrah, cik julie, cik huda, puan ira, and not forgotten cik efa jauh di sabak bernam sana
even though u r far but in ur always in our heart
giteww!!

P/S: sori sangat xdak gambar huda.. huhu..




30 July, 2009

MENYEDANG PAKAIAN PENGANTIN??

Salam all..
arini aku gembire la, tapi xtaw nape, huu~
maybe keje xbaper nak banyak kot..huhu
but life is unpredictable, which means= anything can happen, anywhere, anytime~

today i've decided to have my fitting session (so called if i manage to wear it :p)
xsusah sgt since i have selected my mak andam jz nearby my house
@ ground floor of my house in fact!
lucky me~

so i've called kak mimi (owner of the shop) and set the time with her today
told her we'll be there after maghrib (senang xpyh nak terkocoh2 tukar baju)
c u tonite kak mimi!!




28 July, 2009

itu lah, xdengar cakap mak lagi ..

it is a good weekend indeed~
lepaking kat rumah wif family and fiancee,
tido tido tido
bangun jerh tido, kuar
kuar jer makan,
makan ngantok la balik
ngeh2~

sabtu: my neighbour wat kenduri tahlil merangkap kenduri menyambut pose
me, mummy n sistas went for the kenduree lah
since our lift is not yet repaired (yang masuk dalam berite TV3 tu la)
cik edah & family decided to do it kat surau (of coz @ ground floor)
cik edah ni orang jawa johor, so the food are extra delicious
especially their kerabu kerang wif pucuk paku
nyam2~
other dishes are:
kurma ayam, ikan masak merah, ikan duri dengan bawang (aku pon xtaw pe name dier),
bubur nasik jawa style, n bermacam2 lagi
the conclusion is cik edah and family nyer kenduri besh!!
huhu

ahad: my sis best fren's wedding
her fren, asmah is my fren @ convent's younger sister
she's now 24 (suke2 ati jer kawen dulu dari i ok, heheh)
her kenduri was great
beautiful dress (white & pink~ definitely my fav colour)
beautiful pelamin
good food
but not too many people attended
(for closest family and frens kowt)
but overall- it was a great wedding~
if she will read this

SELAMAT PENGANTIN BARU BEBEH

sunday nite:

me: mummy, lapo lahh..

mak: g la makan, lauk rewang abah bawak balik ader lagi tu.

me: wah..sedap2~ (sambil menjeling2 rendang daging)

mak: tapi mak rase rendang daging tuh dah macam x elok la,
jangan makan ok

me: xper2, biar ema rase dulu~ nyam2, ok lagi la mummy

mak:jangan makan la, nanti saket perot..

me: tapi elok lagi nih (sambil tangan menyuap rendang daging ke mulut) nyam2~ degillllll

so, nak dijadikan ceriter pukul 5 pagi esoknyer aku ceri beri
hehehe
ended up MC'ing yesterday
hahaha

n then when mak balik from kerja she perling'ing me ok
dier kater:
itu laa, xnak dengar cakap mak lagi~
huuuuu






23 July, 2009

INSOMNIA


"difficulty initiating or maintaining sleep"

sedih sungguh rase hati aku ni, disebabkan perkara di atas la
huhu
skarang nih aku susah la nak tido
tapi not everyday la
usually tgk rutin hari tu, aku byk berfikir ker, aku byk bersenam ker
tapi setau aku memang aku ader problem la bab2 tido ni

terutama kebelakangan nih, ader sampai pukul 3 4 pagi mater aku nih
terkebil-kebil lagi sedangkan otak aku dah set sok nak kojer
sob2
tapi aku rase jawapan dier ader kat diri aku sendiri kot
yerla, dengan workloads yang sgt meriah bilangannyer,
dengan pikir preparations nak kawen nyer
nak pikir tu, pikir nih
huuhu

tapi masalahnyer, aku nak tdooooo!!!!
sob2
patutlah Allah tak kasi aku nikmat pandai bawak kete
mana idaknyer, if boleh dah tentu aku gi merewang ntah ke mana
subhanallah~

Ya Allah kurniakanlah diriku ketenangan hati, kebahagiaan di dunia dan akhirat
dan kurniakanlah hambaMu kesihatan yang baik ya Allah
Amin~


20 July, 2009

LIFE JUZ LIKE A KNIFE

Malam tadi aku xbleh tido, panas sangatlaa..
sebab aper?? sebab aku pakai long sleeves yang aku pakai untuk kuar makan kat kg. baru..
huhu, senang citer aku tukar la baju..
sambil2 berusaha to cool myself back, aku terfikir..muhasabah diri la orang kate..
dalam due tige minggu nih aku rs down sgt~
aku nyer workloads sgt byk ,xtercapai dek akal org :P (exaggerate sket)
aku xda mase utk study for my exam
aku xder byk mase to spend wif my loved ones (airell, family, fiancee)
and yg plg penting, aku xdak mase pon nk spend utk dr sendiri.. huaaaaaa!!!

n then one day aku terbace katner ntah
ntah betul ke ntah ayat dier

kiter mesti mengurus kesibukan, jgn sampai kesibukan yang menguruskan kiter~

ayat dier lebey kurang cenggitu laa
so, aku cam baru dapat satu energy , determined to get my time back
i want to manage it systematically
untuk bahagi2kan seadil2nya kepada sesiape yang berhak..
gitu...


huhu

p/s: lirik lagu sebenonyer kat atas tuh.. hahaa!!

18 July, 2009

Saat ini..

Kalau dihitung, dah nak dekat 5 bulan dah aku bekerja kat tempat sekarang ni..alhamdulillah.rezeki yang diberi. Kiter xkan tau ape yang akan datang dalam hidup kite, sekarang mungkin la kite masih boleh bekerja, sumbangkan tenaga dan ilmu yg telah kiter pelajari dulu, berdiri atas kaki sndiri, tapi, kiter nanti (tahun depan, bulan depan or mungkin esok) xtahu aper yang menimpe diri kiter nih.. if aku cakap camni dekat orang lain, confirm orang ingat aku jual insurans / takaful , haha... aku just mengingatkan diri aku and orang lain je..sementara hidup nih masih indah, kita beringat2 laa..ingat pada Allah, ingat pada Keluarga dan rakan-rakan yang telah bersama kiter susah senang and ingatkan diri sendiri, kiter xbersendirian kat dunia nih..

p/s : ketakstabilan emosi nih.. ;P