Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

15 January, 2014

TAHUN BARU 2014

Assalamualaikum wbt and a very good morning afternoon everyone
Alhamdulillah kita masih dapat menghirup udara pinjaman ini pada hari ini..SYUKUR

Setelah lama tak menulis blog, tergerak hati pula nak menulis arini
tambahan pulak masih belum dibebani dengan burden kerja yang melampau
eh masih belum ade keje lagi to be exact, hehehe
takper semasa Allah bagi rezeki takde keje lagi ni harus kita gunakan sebaiknya kan

2014 merupakan permulaan yang baik untuk kami sekeluarga
sebabnyerrr yes dah abes DPA...walaupon dah abes nak dekat sebulan lebeh
but i masih lagi merase keterujaannya..hahaha 
mane idaknyer, terpaksa berjauhan ngan suami and anak yang baru sahaja berusia 2 tahun memang bukan sesuatu yang menyenangkan rite??

DPA..sape yang tau pasal DPA? i bet ramai yang tau kan 
kalo xtau cer rerajin google tengok
eh kalo google die kuar dancers promoters associations laahhh...gagagaga
but its not that okeh even tho its quite near..heheh

it is Diploma in Performing Art Diploma Pengurusan Awam uols..
ia merupakan kursus jangka panjang gile  iaitu selama 6 bulan yang diadakan sebagai syarat sah untuk pegawai tadbir & diplomatik untuk pengesahan dalam jawatan
yes, it is compulsary for every PTD
adela dengar sok sek sok sek makcik-makcik jemah yang cakap sian kat anak kene tinggal
mak nyer nak gi kursus jauhla aperla
makcik ooi kalo saye ade pilihan tak ingin den poie kursus ni ha makcik
makcik yola poie 
kalo ikotkan memang seme xnak pegi kot kursus nih, tapi apekan daya kami hanya menurut perintah

Lebih malang lagi bagi kami junior officers ini, kursus yang kebiasannya diadakan di INTAN Bukit Kiara selama bertahun-tahun, diadakan pula di beberapa kampus luar INTAN iaitu di IKWAS (Johor), INTURA (Kedah) dan di INTIM (Terengganu) 
katenyer untuk mempercepatkan pegawai sedia ada yang masih belum sah untuk pergi kursus ni 
ini adelah kerana lepas nih dah xde kursus 6 bulan uols..hanya ade setahun yang diadakan bagi peserta kadet. yang tuh google senirik lah 

Maka lebih sedihlah hati kami pegawai yang hanya menurut perintah ini akan realiti yang kami perlu berjauhan dengan anak dan suami tercinta bukan 1 atau 2 kilometer namun 300 km jauhnye sebab kene kat IKWAS iaitu kat Kluang Johor..sobsss

okey memang poyo kat situ...tp kau ade??hewhewheww

kafe IKWAS pon menjadi sasaran camwhore sambil memakai baju DIGI
 
okey once dah surat paksa tawaran g DPA tibe iaitu maka bermulalah kisah sedeh hari-hari nanges ku
yeke?? heee ... 


 anak mama superman, so die gudboy 

panjang jugak eh entry di tahun baru nih...insyaAllah nanti nak citer pasal DPA secara thorough..hehehe

di 2014 ini, saya harap dapat menebus semula kasih sayang yang telah dikorbankan 
semoga tahun ini lebih ceria dan dikurniakan kesihatan yang baik ..amin~
 

so, i think that's all about it today...daaaaa



0 comments: