Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

04 February, 2013

KESIHATAN

Alhamdulillah untuk semuanya
Untuk kesihatan yang dikurniakan Ilahi dan diberikan kekuatan untuk bernafas lagi di bumi Allah ini..

Tahun 2012 yang lalu aku memang jarangg sangat update ..mungkin sebab anak kecik lagi and banyak sangat things to settle..huhu..

So, rasenye tahun ni insyaAllah sekiranya diizinkanNya aku nak berblog lah balik..

Berbalik kepada tajuk kesihatan di atas tu adalah sangat sesuai merujuk kepada keluarga Encik Muzairi ni. Mane idaknye, encik husband and encik rayyan telah admitted di tawakal due to sinus and fever. Both admitted separately by 3weeks gap jer.

Mule-mule bapaknye dulu memang dah ade tarikh operation. Itu pon setelah berapa kali tangguh. Actually the operation specifically meant untuk operate hidung mancung jep tu sebab tulang hidung beliau senget dan mengganggu pernafasan. Medical term depa panggil "septum deviation". Macam kita ni panggil hidung senget jerlah..hehe.. alhamdulillah, the operation is a success and jep pon recovering. Cabaran menjaganya tentulah hari pertama selepas operation. Sejurus selepas keluar dari operation theater sayu sangat hati tengok muke berbalut. Pastu muntah darah lagi. Ya Allah jauhkanlah aku dari melalui saat-saat begitu lagi.

Rayyan pula demam tibe-tibe selepas 3 minggu ayahnye discharge. Mulanya macam demam biasa, tapi bile die start to refuse to consume anything kitorang dah risau. Bile ke klinik doktor cakap its his tonsil. Bengkak. Thats why die taknak pape. Sian anak mama. Pukul 4 pagi naik panas kuat sangat, pastu refuse makan ubat, mama and ayah memang terpakse bawak ke emergency. Alhamdulillah, lepas drip 2 botol and masuk antibiotik rayyan beransur sembuh.

Yang paling kesian tentunye maknye yang kene jage dua2..tapi sebenarnya sangat seronok sebab lagi lama dapat luangkan masa dengan orang tersayang. And maknye pon tak terkecuali daripada demam..2 hari xboleh bangun sebab demam panas dan tonsil bengkak. Banyak gak dapat ubat. Sobs sobss..

So senang je conclusion untuk entry ini, semua orang plis pliss plissss jage kesihatan..especially mothers sebab kite ni la tonggak keluarga . Til then..assalamualaikum.

0 comments: